Topljeni Rosti s tunjevinom
SASTOJCI
za 4 porcije:
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 80g
800g krompira ili 1 pakovanje gotovih rösti
150 g rendanog sira gruyere
1 veza vlašca
20 g putera
20g ulja
sol i biber po ukusu
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 80g
800g krompira ili 1 pakovanje gotovih rösti
150 g rendanog sira gruyere
1 veza vlašca
20 g putera
20g ulja
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta
1. Neoguljene krompire kuhajte oko 15 minuta dok ne postanu al dente. Ocijedite, ostavite da se ohlade i stavite u frižider na nekoliko sati. Kad se ohladi, krompir ogulite i izrendajte na šire ploške te začinite solju i biberom. Ako koristite gotove rösti, ovaj korak je nepotreban.
2. U tavi sa neprijanjajućim slojem, promjera 28 cm, zagrijte ulje i puter. Dodajte rösti i pržite na jakoj vatri dok dno ne porumeni, a zatim okrenite rösti kao omlet da porumeni i sa druge strane.
3. Smanjite vatru na najmanju moguću, na rösti pospite tunjevinu, pospite zatim sirom i vlašcem i pokrijte poklopcem. Pecite rösti otprilike dvije minute ili dok se sir ne otopi i omekša. Poslužite odmah.