Tortilje s Insalatissime Messicanom i Squacquerone sirom


SASTOJCI
2 konzerve Rio Mare Insalatissime Messicana 160 g
250 g Squacquerone sira
400 g brašna
60 g svinjske masti
oko 200 ml vode
½ kašikice soli
120 g rukole
2 paradajza
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. U zdjeli pomiješajte brašno i hladnu mast izrezanu na komade kako bi ste dobili grubu umrvljenu smjesu. Dodajte sol i pola količine vode i zamijesite tijesto, postupno doljevajući preostalu vodu. Kada dobijete meko tijesto prestanite s dodavanjem vode (ovisno o kvaliteti brašna, možda ćete morati dodati malo manje ili malo više brašna).
2. Tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte ga plastičnom folijom i ostavite da odstoji. U međuvremenu narežite paradajz na kockice, stavite ih u zdjelu i prelijte s par kapi ulja i začinite s ljutom čili papričice po ukusu.
3. Nakon što je tijesto odstajalo, izrežite ga na 4 komada i oblikujte u kuglice. Lagano pobrašnite kuhinjsku površinu pa razvaljajte tijesto s valjkom sve dok ne postane vrlo tanko. Izrežite krugove, svaki debljine nekoliko milimetara.
4. Na neljepljivoj tavi pecite tortilje jednu po jednu, po nekoliko minuta sa svake strane; tortilje su spremne za okretanje kada se zlatni mjehurići formiraju na strani okrenutoj prema dolje. Tijekom pripreme preostalih tortilja, gotove tortilje držite u toploj pećnici, prethodno zagrijanoj na 80° C.
5. Svaku tortiju namažite slojem sira, posložite rukolu, marinirani paradajz i Insalatissime Rio Mare. Preklopite na pola i poslužite odmah.