Tortilje s tunjevinom


SASTOJCI
za 4 porcije:
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 80g
4 tortilje
2 zrela paradajza
1 zreli avokado
4 kašike majoneze
2 mrkve
50g miješane salate
½ limuna
sol i biber po ukusu
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju, 80g
4 tortilje
2 zrela paradajza
1 zreli avokado
4 kašike majoneze
2 mrkve
50g miješane salate
½ limuna
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta

1. Ogulite i narendajte mrkvu, paradajz isijecite na kockice. Ogulite avokado, uklonite košticu i narežite.
2. Tavu sa neprijanjajućim slojem zagrijte na laganoj vatri, dodajite tortilje, jednu po jednu, i pržite oko 30 sekundi sa obje strane. Izvadite tortilje iz tave.
3. Svaku tortilju premažite kašikom majoneze, dodajte kriške avokada i ocijeđenu tunjevinu i ukrasite paradajzom izrezanim na kockice, rendanom mrkvom i salatom.
4. Začinite sa nekoliko kapi limunovog soka, prstohvatom soli i bibera. Zamotajte rolnice, pazeći da se fil ne prospe. Tortilje brzo podgrijte ponovo, prepolovite na pola i poslužite.