Tunjevina s hrskavim jajem i mladim lukom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
svežanj svježeg mladog luka crvene sorte
4 jaja
biljno ulje
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica mažurana
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
svežanj svježeg mladog luka crvene sorte
4 jaja
biljno ulje
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica mažurana
sol
Stampa Ricetta

1. Odstranite krajeve i vanjske listove mladog luka, sitno ga nasjeckajte i ispržite na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Posolite, poklopite i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta.
2. Rasporedite poriluk na 4 tanjira, dodajte ocijeđenu i raskomadanu tunjevinu i nekoliko grančica mažurana.
3. U velikoj tavi zagrijte biljno ulje nekoliko minuta kako biste postigli temperaturu optimalnu za prženje.
4. Ispecite jaja jedno po jedno dok bjelanjci ne postanu čvrsti i hrskavi.