Tunjevina s kandiranim cherry-paradajzom i prženim pinjolima


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g cherry-paradajza
20 g pinjola
1 kašika šećera
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g cherry-paradajza
20 g pinjola
1 kašika šećera
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta

1. Zagrijte rernu na 120 °C. Stavite cherry-paradajz u vatrostalnu posudu, posolite ih, nauljite i pospite šećerom.
2. Pecite paradajz približno sat i 20 minuta.
3. U teflonskoj tavi popržite pinjole bez ikakvih dodataka. Tokom prženja pinjole treba stalno okretati.
4. Ocijedite tunjevinu te je poslužite ukrašenu paradajzom, posutu pinjolima i prelivenu sokom iz posude u kojoj ste pekli paradajz.