Tunjevina s krompirom i hrskavim špinatom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g svježeg špinata
3 manja krompira
ulje od kikirikija za prženje
1 čehna bijelog luka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g svježeg špinata
3 manja krompira
ulje od kikirikija za prženje
1 čehna bijelog luka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Operite krompir i narežite ga na tanke kriške bez guljenja. Natopite ga u mlakoj vodi 10 minuta. Operite špinat, odvojite manje listove, a veće ispržite na ulju s bijelim lukom, prstohvatom soli i malo vode.
2. Ispržite na ulju dobro ocijeđeni krompir i male listove špinata. Dobro ocijedite na kuhinjskom papiru te posolite.
3. Prženi špinat rasporedite na 4 tanjira te na njega stavite raskomadanu tunjevinu, krompir i špinat. Poslužite odmah.