Tunjevina s ljutom papričicom, kajganom i cherry-paradajzom


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine s ljutom papričicom 80 g
400 g cherry-paradajza
4 jaja
100ml svježeg vrhnja
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 čehna češnjaka
origano
20 g šećera
kašikica malih kapara
sol
3 konzerve Rio Mare Tunjevine s ljutom papričicom 80 g
400 g cherry-paradajza
4 jaja
100ml svježeg vrhnja
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 čehna češnjaka
origano
20 g šećera
kašikica malih kapara
sol
Stampa Ricetta

1. Zagrijte rernu na 180°C, na tavu posložite paradajz i češnjak narezan na polovice, pošećerite, posolite, začinite origanom, dodajte 30 g ulja pa pecite u vrućoj pečnici oko 20 minuta.
2. Dobro istucite jaja prstohvatom soli i vrhnjem, na neljepljivoj tavi zagrijte preostalo ulje pa ih pecite neprestano miješajući. Uklonite s vatre dok su još kremasta.
3. Izvadite češnjak iz paradajza, dodajte kapare i masline, pa stavite na tanjire, dodajte jaja i tunjevinu s ljutom papričicom. Poslužite s prženim rustikalnim hljebom.