Tunjevina s pečenim patlidžanom i majčinom dušicom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 patlidžana
nekoliko komada cherry-paradajza
par grančica majčine dušice
100 g sira stracciatella
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
crni biber
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 patlidžana
nekoliko komada cherry-paradajza
par grančica majčine dušice
100 g sira stracciatella
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
crni biber
Stampa Ricetta

1. Zagrijte peć na 200°C, operite patlidžane, stavite ih na foliju bez rezanja i pecite oko 40 minuta, povremeno okrećući tako da se dobro ispeku iznutra.
2. Paradajz prerežite na pola i pržite u tavi s malo ulja, malo majčine dušice i soli.
3. Prerežite patlidžane na pola bez guljenja i stavite ih na tanjire. Dodajte stracciatella sir i paradajz, začinite s malo ulja i malo soli i bibera, na vrh stavite tunjevinu i poslužite.