Tunjevina sa šparogama i mladim krompirom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
300 g mladog krompira
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 čehna bijelog luka
2 kašike gorušice
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
300 g mladog krompira
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 čehna bijelog luka
2 kašike gorušice
sol
Stampa Ricetta

1. Pažljivo operite krompir, stavite ga u vatrostalnu posudu s bijelim lukom i 20 g ulja, posolite i pecite 25 minuta u prije zagrijanoj rerni na 200 °C.
2. Očistite šparoge, odrežite krajeve stabljike i kuhajte vrhove 20-ak minuta u slanoj vodi.
3. Ocijedite šparoge pri čemu sačuvajte 2 kašike vode od kuhanja. Veće vrhove šparoga prerežite na pola. Promiješajte gorušicu, ostatak ulja i dvije kašike vode od kuhanja.
4. Prerežite mladi krompir na pola i stavite ga na tanjir s vrhovima šparoga. Ocijedite tunjevinu, narežite je na tanjir i poslužite.