Tunjevina sa šparogama i mladim krompirom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
300 g mladog krompira
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 čehna bijelog luka
2 kašike gorušice
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u vlastitom soku

OTKRIJ VIŠE

    1. Pažljivo operite krompir, stavite ga u vatrostalnu posudu s bijelim lukom i 20 g ulja, posolite i pecite 25 minuta u prije zagrijanoj rerni na 200 °C.

    2. Očistite šparoge, odrežite krajeve stabljike i kuhajte vrhove 20-ak minuta u slanoj vodi.

    3. Ocijedite šparoge pri čemu sačuvajte 2 kašike vode od kuhanja. Veće vrhove šparoga prerežite na pola. Promiješajte gorušicu, ostatak ulja i dvije kašike vode od kuhanja.

    4. Prerežite mladi krompir na pola i stavite ga na tanjir s vrhovima šparoga. Ocijedite tunjevinu, narežite je na tanjir i poslužite.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI