Tunjevina sa šparogama, narančom i bademima
SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
2 jaja
800g šparoga
1 naranča
1 manji crveni luk
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20g badema
sol i biber po ukusu
2 x 160g Rio Mare tune u maslinovom ulju
2 jaja
800g šparoga
1 naranča
1 manji crveni luk
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20g badema
sol i biber po ukusu
Stampa Ricetta
1. Očistite šparoge i uklonite drvenasto dno. Kuhajte u loncu u slanoj vodi oko 20 minuta. Jaja također skuhajte, računajući osam minuta od vremena kada voda počne ključati.
2. Izrežite nekoliko trakica kore naranče. Ogulite naranče i narežite na kriške.
3. Grubo nasjeckajte bademe, ogulite tvrdo kuhana jaja i iseckajte ih na sitne komade. Sitno isjeckajte i luk.
4. Šparoge prepolovite na pola, uzduž i rasporedite na četiri tanjira. Dodajte ocijeđenu tunu, naranču, tvrdo kuhana jaja i narezani luk. Ukrasite bademima i trakicama naranče te dodajte malo ulja i prstohvat bibera.