Umak od tunjevine


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80g
200 g pasiranog paradajza
1 mali crveni luk
pola čehna češnjaka
100 ml bijelog vina
1 grančica peršina
1 grančica bosiljka
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80g
200 g pasiranog paradajza
1 mali crveni luk
pola čehna češnjaka
100 ml bijelog vina
1 grančica peršina
1 grančica bosiljka
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
Stampa Ricetta

1. Nasjeckajte luk, fino usitnite češnjak, a zatim odvojeno nasjeckajte bosiljak i peršin. Na tavi dinstajte luk s češnjakom dok ne postane proziran. Dodajte vino i kuhajte oko 3 minute dok alkohol ne ispari.
2. Dodajte pasirani paradajz, posolite i kuhajte oko deset minuta. Dodajte ocijeđenu tunjevinu i nasjeckano začinsko bilje, miješajte sve sastojke oko jednu minutu i uklonite umak s vatre.
3. U umak možete dodati i vrećicu šafrana za neobičan i očaravajući okus.