Zaprženi špageti s tunjevinom i cherry-paradajzom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-paradajza
1 čehna bijelog luka
komadić feferona
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-paradajza
1 čehna bijelog luka
komadić feferona
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
sol
Stampa Ricetta

1. Prerežite cherry-paradajz na pola, nasjeckajte listove bosiljka, narežite bijeli luk na tanke kriške i ocijedite tunjevinu.
2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
3. U velikoj tavi ispržite bijeli luk i feferon na malo ulja. Dodajte paradajz i bosiljak, posolite i kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite tjesteninu i ubacite je u tavu sa začinima. Laganim bacanjem miješajte na vatri jednu minutu, dodajte tunjevinu i poslužite.